Yavuz Selim Ortaokulu

WEB https://amasyayavuzselimo.meb.k12.tr
Adres : Hacılar Meydanı Mah. Elmalı Sok. No1 Merkez/AMASYA
VİZYON : Bütün öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, temel demokratik değerlerle donanmış, bireysel farklılıkları ne olursa olsun, araştırma, sorgulama, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş; bilimsel düşünen, kendisini, içinde yaşadığı toplum ve değişen dünyayı tanıyan, öz güven duygusu gelişmiş, ön yargılardan uzak, insanlığa karşı sorumluluğunu bilen kişiler olarak dayanışma ruhuyla yetiştirmek, öz denetimi, sorgulamayı, çok sesliliği özendirmek, onları ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yaşam boyu öğrenen ve insan haklarına saygılı, mutlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Bizler; 10-15 yaş öğrencilerimizin çevre faktörlerini de göz önünde bulundurarak fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel tüm gelişim alanlarına yönelik etkinliklerle, olumlu katkıda bulunup geliştirmek, becerikli, kendine güvenen, doğayı seven ve koruyan, kendi haklarını bilen başkalarının hakkına da saygı duyan, Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş düşünceli bireyler olarak yetiştirmek, milli ve manevi duyguların gelişmesine fırsat tanımak, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine, olumlu alışkanlıklar kazanmalarına uygun, şiddetten uzak, barışçıl, sağlıklı ortamda bir üst öğrenim kurumuna hazırlamak için varız.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :1905